Ροδωπού

Αφήνουμε πίσω μας το Κολυμπάρι και ακολουθούμε τον ανηφορικό «φιδίσιο» επαρχιακό δρόμο ο οποίος ,μετά από 2-3 χλμ. μας φέρνει στο χωριό Ροδωπού, ένα γραφικότατο ορεινό χωριό «θαμμένο» μες στους ελαιώνες, με ιστορία που χάνεται στα βάθη του χρόνου μέχρι την εποχή της Ενετοκρατίας. Σώζεται ακόμη η Βίλλα Ρενιέρη, η κατοικία του Ενετού φεουδάρχη της περιοχής.

Το χωριό φημίζεται για τα κορυφαίας ποιότητας προϊόντα που παράγει (και τα οποία μπορείτε να δοκιμάσετε στα γραφικά παραδοσιακά καφενεία της πλατείας) ελαιόλαδο, γαλακτοκομικά, αλλά κυρίως άριστης ποιότητας θυμαρίσιο μέλι.

Λίγα μέτρα πριν την είσοδο του Ροδωπού ο δρόμος διακλαδίζει δεξιά και οδηγεί, μετά από λίγα μέτρα, σ’ ένα μικρό αλλά πολύ γραφικό χωριό , με πανοραμική θέα που κόβει την ανάσα :τα Άσπρα Νερά. Λίγα χιλιόμετρα Βόρεια του χωριού αυτού βρίσκεται ένα εξίσου μικρό αλλά πανέμορφο χωριό –ο Αστράτηγος.

Φεύγοντας από το σημείο αυτό και ακολουθώντας τον κατηφορικό επαρχιακό δρόμο στα δεξιά, ακολουθώντας μια διαδρομή 2 περίπου χλμ. μέσα από το άγριο Κρητικό τοπίο, φτάνουμε στο χωριό Ραβδούχα το οποίο «κρέμεται» κυριολεκτικά στο χείλος ενός κόλπου-μέρους του Κρητικού Πελάγους. Μπορείτε ν’ απολαύσετε το μπάνιο σας στη μικρής έκτασης αλλά πανέμορφη, πεντακάθαρη παραλία.