Συντήρηση Περιπατητικών Διαδρομών και φυσιολατρικών Μονοπατιών Δήμου Πλατανιά

Συντήρηση Περιπατητικών Διαδρομών και φυσιολατρικών Μονοπατιών Δήμου Πλατανιά

Ο Δήμος Πλατανιά ανακοινώνει ότι έχει πραγματοποιηθεί το προηγούμενο διάστημα η καθιερωμένη τα τελευταία χρόνια συντήρηση και ανάδειξη των φυσιολατρικών διαδρομών – φαραγγιών με ιδίους πόρους του Δήμου.

Συγκεκριμένα στην Δ.Ε Βουκολιών, στο φαράγγι Βαβουλέδω στα Παλιά Ρούματα ολοκληρώθηκε μεγάλος αριθμός παρεμβάσεων, όπως αποκατάσταση & αντικατάσταση ξύλινων κουπαστών, καθαρισμός και αποκατάσταση μονοπατιού, καλλωπιστικό κλάδεμα, απομάκρυνση σκουπιδιών αλλά και δυστυχώς ογκωδών αντικειμένων, καθώς και πολλές συναφείς εργασίες.

Η όμορφη και γραφική διαδρομή στο πράσινο, διάρκειας μιας περίπου ώρας και σχετικής ευκολίας, υποδέχεται φίλους περιπατητές.

Επίσης στην ΔΕ Μουσούρων αντίστοιχα, έχουν πραγματοποιηθεί οι απαραίτητες συντηρήσεις αλλά και αποκαταστάσεις όπου χρειάζεται, στα γνωστά και πανέμορφα φαράγγια – Μονοπάτια , όπως το Μποριανό και το Φαράγγι Κυδώνι στα Καράνου, καθώς και το Φαράγγι της Σαρακήνας στα Μεσκλά.

Οι συντηρήσεις και οι αποκαταστάσεις αφορούν αφενός, παρεμβάσεις προκειμένου ζημιές που έχουν γίνει να αποκαθίστανται, αλλά κυρίως εργασίες αναβάθμισης της προσβασιμότητας, ασφάλειας της διαδρομής, καθώς και σηματοδότησης της.

Οι παραπάνω εργασίες είναι διαρκείς και θα συνεχιστούν και σε άλλες διαδρομές σε όλο το εύρος του Δήμου

Όπως ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Πλατανιά Κος Μαλανδράκης ‘’…Με τις παραπάνω πρωτοβουλίες αλλά και τη δημιουργία εναλλακτικών μορφών επισκεψιμότητας του τόπου μας, ο Δήμος προσθέτει στο τουριστικό του προϊόν παρά πολλές διαδρομές και σημεία φυσιολατρικού και περιβαλλοντολογικού ενδιαφέροντος. Η δημιουργία ενός δικτύου διαδρομών εντασσόμενου τόσο στο γενικότερο περιφερειακό σχεδιασμό όσο και με διακριτά τοπικά χαρακτηριστικά, προσφέρει περισσότερες επιλογές στον επισκέπτη μας αλλά και ενισχύει το τουριστικό προφίλ του τόπου μας…’’

Τέλος σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκονται ακόμα 13 νέες κυκλικές διαδρομές συνολικού μήκους περί τα 100 χλμ, καθώς και η δημιουργία προσβάσιμου μονοπατιού , η λεγόμενη “ Βασιλική στράτα”, στον Πρασέ.