Καρές

Αφήνετε πίσω τον Άγιο Αντώνιο και ακολουθείτε τον επαρχιακό δρόμο που ελίσσεται μέσα από πυκνούς ελαιώνες και, μετά από 2-3 χλμ περίπου, βρίσκεστε στο χωριό Καρές. Είναι ένα γραφικό χωριό που κουρνιάζει στους λόφους, με ιστορία που φτάνει μέχρι την Ενετοκρατία όπως δείχνουν τα ερείπια του παλιού Ενετικού οικισμού- φάμπρικες και μύλοι. Ίσως να φτάνει και μέχρι τη Βυζαντινή εποχή, όπως μαρτυρούν οι Βυζαντινές εκκλησίες με τις πολλές αγιογραφίες της εποχής εκείνης.

Πολλές θρησκευτικές εορτές γίνονται στη διάρκεια του έτους .Στις 6 Δεκεμβρίου γιορτάζει η κεντρική εκκλησία του Αγίου Νικολάου, στις 29 Ιουνίου η εκκλησία των Αγίων Πέτρου και Παύλου και στις 6 Αυγούστου ο ναός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος.

Από τις πιο αξιόλογες εκδηλώσεις, όμως, που δεν πρέπει να χάσετε είναι η Γιορτή Λαδιού που οργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου : συνδυάζει την πληροφόρηση για το πολύτιμο αυτό αγαθό με γευσιγνωσίες και Κρητικό γλέντι. Μπορείτε, κατόπιν ραντεβού, να επισκεφτείτε τις εγκαταστάσεις του οινοποιείου που υπάρχει στο χωριό. Τέλος, ένας περίπατος μέσα κι έξω από το χωριό θα σας φέρει σ’ επαφή με αρκετά μνημειακά ελαιόδεντρα που αφθονούν στην περιοχή.