Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 4ος Δρόμος Μουσούρων, στο Δήμο Πλατανιά

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 4ος Δρόμος Μουσούρων, στο Δήμο Πλατανιά

Με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή εκατοντάδων αθλητών, πραγματοποιήθηκε ο 4ος Δρόμος Μουσούρων, τη Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022. Ο αγώνας που πλέον έχει γίνει θεσμός, διοργανώθηκε από το Δήμο Πλατανιά, με συνδιοργανωτές, την Περιφέρεια Κρήτης, το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Χανίων, καθώς και τους Τοπικούς, Πολιτιστικούς και Αθλητικούς Συλλόγους της περιοχής. Στη δράση έλαβαν μέρος πάνω από 380 δρομείς όλων των ηλικιών, στις κατηγορίες του ημιμαραθωνίου δρόμου (21χλμ) και των αγώνων των 10 και 4 χιλιομέτρων, ενώ οι απονομές έγιναν στα Μεσκλά, στο πάρκο των Νικολιανών, σε ένα πανέμορφο και γραφικό πάρκο, που ο Δήμος Πλατανιά έχει αναπλάσει μετά τις καταστροφές του 2019.

Στον αγώνα παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης , ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αντώνης Φραγκονικολάκης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Στέλιος Δημητρογιαννάκης, Γιώργος Καλαϊτζάκης και Χαρίτος Μπομπολάκης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΒΑ κ. Ευτυχής Μαυρογένης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Τάσος Κουρουπάκης και Σοφία Μαλανδράκη- Κρασουδακη ,οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Μανούσος Βουλγαράκης και Πέτρος Μαρινάκης, ο Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Μανώλης Ντουντουλάκης ,Πρόεδροι και μέλη Τοπικών Κοινοτήτων και Πολιτιστικών Συλλόγων όπως και η πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Χανίων κ. Τόνια Παπαδημουλά και μέλη του Δ.Σ.

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Μαλανδράκης Ιωάννης μεταξύ άλλων ανέφερε “.. ο αγώνας Δρόμου Μουσούρων, έχει ήδη καθιερωθεί ως ένας αγώνας δρόμου τόσο για αθλητές όσο και για τον κάθε συντοπίτη μας , που δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουν τον τόπο μας σε όσους έρχονται από άλλα μέρη, αλλά και σε εμάς να απολαύσουμε τη διαδρομή και φυσικά την πλούσια φιλοξενία που παρέχει η Οργανωτική επιτροπή …’’.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Δρόμου Μουσούρων κ. Αντώνης Φραγκονικολάκης, σχετικά ανέφερε ότι “…μία όμορφη ιδέα που γεννήθηκε πριν από πέντε χρόνια έγινε θεσμός, έγινε ο Δρόμος Μουσούρων από ανθρώπους που αγαπάνε και που θέλουν να αναδείξουν το τόπο τους…”

Επίσης ο Αντιδήμαρχος Πλατανιά και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Δρόμου Μουσούρων κ. Δημητρογιαννάκης Στυλιανός, μεταξύ άλλων ανέφερε ‘’…Ο Δρόμος Μουσούρων ο οποίος έχει γίνει πλέον θεσμός αποτελεί ένα μοναδικό πάντρεμα του αθλητισμού, του φυσικού πλούτου και ομορφιάς του Δήμου μας, της κουλτούρας αλλά και της φιλοξενίας μας. Μέσω του αγώνα αυτού αναδεικνύεται η ευρύτερη περιοχή των Μουσούρων και παράλληλα διατηρείται υψηλά το στοιχείο του αθλητισμού, ενώ ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον 5ο Δρόμο Μουσούρων..’’.

Ο διοργανωτής Δήμος, θέλει επίσης να ευχαριστήσει το Α.Τ Πλατανιά, τον Ερυθρό Σταυρό, το ΣΕΓΑΣ , το ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνης, τους χορηγούς , καθώς και όλους όσους συνέβαλαν για τη διεξαγωγή του αγώνα και ιδιαίτερα όλους τους εθελοντές που η παρουσία τους ήταν καταλυτική.