Επίσκεψη μαθητών Ευρωπαϊκών Λυκείων , στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS, στο Δήμο Πλατανιά

Επίσκεψη μαθητών Ευρωπαϊκών Λυκείων , στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS, στο Δήμο Πλατανιά

Ο Δήμος Πλατανιά φιλοξένησε τις προηγούμενες ημέρες,  στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS 2019-1-DE03-KA229-059631_4: Sagen und Legendenin Europa, μαθητές  από πέντε ευρωπαϊκά σχολεία, Ελλάδας,  Λιθουανίας, Ιταλίας, Γερμανίας και Ουγγαρίας. Εκ μέρους της Ελλάδας συμμετέχει  το 2ο Γενικό Λύκειο Χανίων.

Η δράση φιλοξενήθηκε από 14 έως και τις 19 Νοεμβρίου στα Χανιά.

Τα μέλη της αποστολής, αποτελούμενα από καθηγητές και μαθητές των πέντε σχολείων, αρχικά επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Πλατανιά, όπου ο Δήμαρχος Μαλανδράκης Ιωάννης καλωσόρισε την αποστολή.

Ακολούθησε διαλογική συζήτηση γύρω από σημεία κοινού ενδιαφέροντος  των χωρών  μας και της εκπαίδευσης.

Η συνάντηση, κατά τη διάρκεια της οποίας τηρήθηκαν όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την αποφυγή της διάδοσης της νόσου του κορωνοϊού, ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Ακολούθησε η προγραμματισμένη επίσκεψη σε διάφορα σημεία του Δήμου προκειμένου τα μέλη της αποστολής να πάρουν έστω και λίγο “άρωμα” του τόπου μας.

Πιο συγκεκριμένα  επισκέφθηκαν την Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, όπου τους υποδέχθηκε η κα Κατερίνα Ζορμπά και προσφέρθηκε κέρασμα με τοπικά προϊόντα,  τη Μονή Γωνιάς στο Κολυμβάρι, την Αρχαία Ελιά των Βουβών,   το Ναό Μιχαήλ Αρχαγγέλου – Ροτόντα στην Επισκοπή , συνοδευόμενοι από τον Ειδικό Συνεργάτη Δημάρχου κ.Μάρκο Μαλανδράκη και της Προϊσταμένη του Τμήματος Προγραμματισμού Οργάνωσης & Πληροφορικής κα Όλγα Μπερτσουλάκη

Η φιλοξενία  ολοκληρώθηκε με επίσκεψη της αποστολής  στο Πολύκεντρο Βουκολιών, όπου τα μέλη της ξεναγήθηκαν στην έκθεση φωτογραφίας που παρουσιάζεται αυτές τις ημέρες από το Δήμο Πλατανιά, με θέμα “Μετάλλια Τιμής” , του φωτογράφου – Μαθηματικού´ Μπασιά Νικόλαου.