Αργία στο κεντρικό κατάστημα του Δήμου στο Γεράνι

Ο Δήμος Πλατανιά  σας ενημερώνει ότι αύριο Παρασκευή  15 Δεκεμβρίου λόγω του Εορτασμού του Πολιούχου της έδρας του Δήμου , του Αγίου Ελευθερίου,οι υπηρεσίες στο κεντρικό κατάστημα στο Γεράνι θα παραμείνουν κλειστές.

Τελ. ενημέρωση 14/12/2017

Έναρξη Προγράμματος Συμβουλευτικής Γονέων απο Το Κέντρο Κοινότητας Του Δήμου Πλατανιά

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Πλατανιά, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναπτύσσει για τη συμβουλευτική υποστήριξη γονέων και οικογενειών που κατοικούν μόνιμα στο Δήμο Πλατανιά, προχωρά στην υλοποίηση ενός, βιωματικού προγράμματος συμβουλευτικής για γονείς υπό τον τίτλο «Χτίζοντας γέφυρες επικοινωνίας με το παιδί μας».

 

Το εν λόγω σεμινάριο απευθύνεται σε γονείς με παιδιά Δημοτικού 6-12 χρονών και έχει ως στόχο να βοηθήσει τους γονείς στην αναγνώριση και τη διαχείριση των δυσκολιών και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και στην ενίσχυση της επικοινωνίας στο οικογενειακό περιβάλλον έτσι ώστε να βελτιωθεί η ψυχοσυναισθηματική κατάσταση των παιδιών και η εποικοδομητική επικοινωνία με τους γονείς τους, μέσα από την αμοιβαία εμπιστοσύνη και αποδοχή.

 

Το σεμινάριο θα πραγματοποιείται κάθε Τρίτη πρωί (ώρα: 09.00-11.00 πμ) και για έξι συνολικά εβδομάδες (τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο) στο χώρο του πολιτιστικού κέντρου Μάλεμε του Δήμου Πλατανιά, με ημερομηνία έναρξης την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018.

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Όσοι γονείς – μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Πλατανιά - επιθυμούν να παρακολουθήσουν το ως άνω σεμινάριο – το οποίο είναι δωρεάν - καλούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους από τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου έως και την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018, στα γραφεία του Κέντρου Κοινότητας στο δημοτικό κατάστημα (πρ. Δημαρχείο) Αλικιανού, συμπληρώνοντας τη σχετική αίτηση (παρέχεται από την υπηρεσία).

 

Λόγω της βιωματικής φύσεως του εργαστηρίου και του μικρού αριθμού συμμετεχόντων που αυτή συνεπάγεται (15 θέσεις), θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας στις δηλώσεις συμμετοχής.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το εν λόγω σεμινάριο, οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να επικοινωνούν στο τηλ.: 28213 41033/41040 (Δευτέρα – Παρασκευή / ώρα 10.00–14.00) ή στο email: kentrokoinotitas@platanias.gr.

Τελ. ενημέρωση 14/12/2017

Βράβευση νέων φοιτητών/τριών από το Δήμο Πλατανιά

Ο Δήμος Πλατανιά πρόκειται και φέτος, σε συνεργασία με την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, να βραβεύσει τους νέους φοιτητές & φοιτήτριες, που κατάγονται από το Δήμο Πλατανιά και εισήχθησαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, το Σχολικό Έτος 2016-17, στην καθιερωμένη  τελετή που θα γίνει το Σάββατο 06 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 17:00 στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης

Τελ. ενημέρωση 14/12/2017

Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικων Δένδρων σε Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Πλατανιά

  Σε εορταστικό κλίμα την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου και με μεγάλη συμμετοχή μικρών και μεγάλων , ο Δήμος Πλατανιά σε συνεργασία με τις  Τοπικές Κοινότητες και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Πλατανιά, Ταυρωνίτη και Σπηλιάς , φωταγώγησαν τα χριστουγεννιάτικα δένδρα  και το καραβάκι ,στις αντίστοιχες  πλατείες  των Τοπικών & Δημοτικών Κοινοτήτων.

Τελ. ενημέρωση 12/12/2017

Επιστολή Δημάρχου Πλατανιά κ. Ιωάννη Μαλανδράκη για την « Παραχώρηση κτημάτων που εκμεταλλευόταν από το ΕΘΙΑΓΕ, στον Δήμο Πλατανιά »

Με επιστολή του επανήλθε ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης , προς τον Υπουργό Οικονομικών και άλλους θεσμικούς παράγοντες , με την οποία ζητά την  παραχώρηση στο Δήμο , ακίνητο το οποίο εκμεταλλευόταν στο παρελθόν από το ΕΘΙΑΓΕ, στην περιοχή της Τ.Κ. Ταυρωνίτη.

Τελ. ενημέρωση 11/12/2017

Γ. Μαλανδράκης στο συνέδριο της ΚΕΔΕ: “Η αποκέντρωση αρμοδιοτήτων & πόρων προϋπόθεση για την αναπτυξιακή ανασυγκρότηση των Δήμων”

Tη θέση ότι «η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρέπει να αποκτήσει ουσιαστικό περιεχόμενο με προτάσεις και ρυθμίσεις που θα αφορούν το ρόλο, τις αρμοδιότητες, τους πόρους και την οργάνωση των Δήμων, μετά από αξιολόγηση της εφαρμογής του «Καλλικράτη», αλλά και γενικότερα την αξιολόγηση του σημερινού ρόλου, των προβλημάτων και των δυνατοτήτων των ΟΤΑ α’ βαθμού», διατύπωσε ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης στο πλαίσιο ομιλίας του κατά τη διάρκεια του ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα.

Τελ. ενημέρωση 05/12/2017

Συμμετοχή Δημάρχου Πλατανιά στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ

Ο Δήμαρχος Πλατανιά  κ.Μαλανδράκης Ιωάννης, θα απουσιάζει από τον Δήμο από την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου  έως και την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου , λόγω της συμμετοχής του στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της  ΚΕΔΕ, με θέμα: “Μεταρρύθμιση στο Μοντέλο Λειτουργίας τους Κράτους και της Τ.Α.” που θα διεξαχθεί  στα Ιωάννινα.

Τελ. ενημέρωση 30/11/2017

Αναγκαία η Υποστήριξη Των Δήμων Για Την Ωρίμανση Μελετών Και Την Υποβολή Έργων Στο ΕΣΠΑ

Την ανάγκη να ξεπεραστούν οι αδυναμίες και τα προβλήματα που υπάρχουν σε σχέση με τις καθυστερήσεις των δημοπρατήσεων και συμβασιοποιήσεων των έργων που υλοποιούνται μέσα από το ΕΣΠΑ επισήμανε ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης στο πλαίσιο της συνεδρίασης της «3ης Επιτροπής Παρακολούθησης ΕΠ Κρήτη 2014-2020», η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Νοεμβρίου στο Ηράκλειο, στην οποία έδωσε το παρών και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Γαβριήλ Κουρής.

Τελ. ενημέρωση 30/11/2017

Καθορισμός των οριογραμμών Αιγιαλού, Παραλίας & Παλαιού Αιγιαλού στην Παραλία Ταυρωνίτη

Ο Δήμος Πλατανιά ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι επίκειται ο ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΟΡΙΟΓΡΑΜΜΩΝ ΑΙΓΙΑΛΟΥ, ΠΑΡΑΛΙΑΣ και ΠΑΛΑΙΟΥ ΑΙΓΙΑΛΟΥ στην ΠΑΡΑΛΙΑ   ΤΑΥΡΩΝΙΤΗ.

Τελ. ενημέρωση 29/11/2017

Εορτασμός της Ημέρας Εθνικής Αντίστασης στο Δήμο Πλατανιά

Η καθιερωμένη ημέρα μνήμης για την Εθνική Αντίσταση εορτάστηκε την Κυριακή 26 Νοεμβρίου, στα Παλαιά Ρούματα,  που διοργάνωσε ο Δήμος Πλατανιά σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο Παλαιών Ρουμάτων και Τοπικούς Φορείς.

Τελ. ενημέρωση 28/11/2017

Ρύθμιση Οφειλών Βάση Των Διατάξεων Του Ν.4483/2017

Ο Δήμος Πλατανιά  υπενθυμίζει ότι είναι σε εξέλιξη και ολοκληρώνεται την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου  η διαδικασία αποπληρωμής των χρεών, που έχουν πολίτες και επιχειρήσεις προς τον Δήμο Πλατανιά κατόπιν υποβολής αιτήσεώς τους, με δυνατότητα πλήρους απαλλαγής ή κατά ποσοστό από τις προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής βάση των διατάξεων  του Ν.4483/1-8-2017.

Τελ. ενημέρωση 28/11/2017

Εθελοντικό Πρόγραμμα Κοινοτικής Ενδυνάμωσης από το Δήμο Πλατανιά και το Επιστημονικό Δίκτυο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Κρήτης

 Ο Δήμος Πλατανιά και το Επιστημονικό Δίκτυο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Κρήτης (ΕΔΕΕΚ), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Πανεπιστήμιο Κρήτης-Τμήμα ΦΚΣ και σε συνδιοργάνωση με την Παγκρήτια Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων, τον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων, το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Κρήτης, το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ), τις Σχολικές Επιτροπές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Δήμου Πλατανιά, θέτουν σε εφαρμογή το Εθελοντικό Πρόγραμμα Κοινοτικής Ενδυνάμωσης/ Ανάπτυξης  ‘ΚΡΗΝΕΣ: ΑΝΘΡΩΠΟΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. ΕΝΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΖΩΗΣ’.  

Τελ. ενημέρωση 27/11/2017

Ο «Ψηφιακός Πλατανιάς» παρουσιάστηκε σε συνέδριο ηλεκτρονικής διακυβέρνησης από το Γενικό Γραμματέα του Δήμου κ. Γαβριήλ Κουρή

Τη στρατηγική και τις καινοτόμες εφαρμογές ηλεκτρονικής διακυβέρνησης του Δήμου Πλατανιά παρουσίασε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Γαβριήλ Κουρής στο πλαίσιο του 9ου OTS Forum που πραγματοποιήθηκε στην Κατερίνη – με τη συμμετοχή 300 και πλέον συνέδρων και - το οποίο επικεντρώθηκε σε θέματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και ανάδειξη καλών πρακτικών στη Δημόσια Διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Τελ. ενημέρωση 21/11/2017

Συνάντηση Δημάρχου Πλατανιά με τον Υπουργό Εσωτερικών

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, είχε την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ.Παναγιώτη Σκουρλέτη, προκειμένου να τον  ενημερώσει για τις καταστροφές που προκλήθηκαν στο Δήμο μετά και τα ακραία καιρικά  φαινόμενα της 26ης Οκτωβρίου .

Τελ. ενημέρωση 20/11/2017

Παρέμβαση Γ. Μαλανδράκη για τον «αποκλεισμό» του τμήματος «Χανιά- Κίσσαμος» από το έργο της μελέτης – κατασκευής του ΒΟΑΚ

Επιστολή προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, τη διοίκηση του ΟΑΚ και τον Περιφερειάρχη Κρήτης απέστειλε ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης με την οποία επανέρχεται στο μείζον θέμα της υλοποίησης του οδικού τμήματος του ΒΟΑΚ στο Νομό Χανίων ζητώντας τους να προχωρήσουν άμεσα – όπως αντίστοιχα έπραξαν για το τμήμα Χερσόνησος – Άγιος Νικόλαος» - τη διαδικασία ανάθεσης σε τεχνικό σύμβουλο για την προετοιμασία δημοπράτησης της αναβάθμισης του ΒΟΑΚ σε αυτοκινητόδρομο στο τμήμα «Χανιά – Κίσσαμος» και ιδιαίτερα για το τμήμα «Χανιά – Κολυμβάρι» στο οποίο όπως επισημαίνει «θεωρούμε απολύτως αναγκαίο να προβλεφθεί κατασκευή αυτοκινητόδρομου με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση και ΛΕΑ, με ενδιάμεση διαχωριστική νησίδα, όπως αυτό τεκμηριώνεται και από τα στοιχεία της κυκλοφοριακής έρευνας για την αναβάθμιση του ΒΟΑΚ που εκπονήθηκε από τον ΟΑΚ».

Τελ. ενημέρωση 16/11/2017

Υποβολή στο ΕΠΑΛ του έργου « Επέκταση-Βελτίωση Λιμένα Κολυμβαρίου, προϋπολογισμού 7.000.000 € με το ΦΠΑ »

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση  στο Λιμενικό Ταμείο Ν. Χανίων , μεταξύ του Δημάρχου Πλατανιά κ.Ιωάννη Μαλανδράκη και του Προέδρου του Λ.Τ.Ν.Χανίων κ.  Κων/νο Μανωλικάκη, την προηγούμενη εβδομάδα .

Τελ. ενημέρωση 14/11/2017

Νέα Δράση: «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων»

Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης ανακοινώνει την προκήρυξη της Δράσης «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» (ΕΠΑνΕΚ 2014-2020) με προϋπολογισμό 120 εκατ. €.  

Η νέα δράση για την ενίσχυση της ίδρυσης νέων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων σχεδιάστηκε με βασικό στόχο την επένδυση σε υψηλής ποιότητας τουριστικά προϊόντα και υπηρεσίες.  Επιδοτούνται επιχειρηματικά σχέδια προϋπολογισμού από 25.000 € έως 400.000 €. Η Δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους.

 

Τελ. ενημέρωση 13/11/2017

Συλλυπητήριο Μήνυμα

Ο Δήμος Πλατανιά στο θλιβερό άγγελμα της τραγικής απώλειας του τέκνου  υπαλλήλου του Δήμου, ομόφωνα αποφάσισε κατά την έκτακτη συνεδρίασή του ΔΣ αυτού - η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 7/11/2017

Τελ. ενημέρωση 07/11/2017

Ανταλλαγή Τεχνογνωσίας Σε Θέματα Άσκησης Κοινωνικών Πολιτικών Μεταξύ Των Κέντρων Κοινότητας Των Δήμων Πλατανιά Και Μυλοποτάμου

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητηθήκαν θέματα σχετικά με τις αρμοδιότητες και τις παρεχόμενες υπηρεσίες των Κέντρων Κοινότητας καθώς και θέματα «καλών πρακτικών» σε θέματα άσκησης πολιτικών κοινωνικής προστασίας που υλοποιούνται σε τοπικό επίπεδο. Τέλος, προτάθηκαν τρόποι συνεργασίας μεταξύ των δύο δομών, ώστε η αποκτούμενη εμπειρία και τεχνογνωσία να αξιοποιείται από τα στελέχη των δύο δομών, με γνώμονα και στόχο την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των ωφελούμενων και τον αρτιότερο σχεδιασμό δράσεων συμβουλευτικής υποστήριξης και κοινωνικής ένταξης.

Τελ. ενημέρωση 06/11/2017

Κατανομή βοσκήσιμης γαίας

Ενημερώνουμε τους Κτηνοτρόφους του Δήμου Πλατανιά, στους οποίους κατανεμήθηκαν βοσκήσιμες γαίες από τον ΟΠΕΚΕΠΕ να καταβάλουν το αναλογούν μίσθωμα μέχρι το τέλος του έτους ( 31-12-2017).

Τελ. ενημέρωση 03/11/2017

Αιτήσεις Για Τις Ζημιές Απο Τις Πλημμύρες Στο Δήμο Πλατανιά

Από το Δήμο Πλατανιά καλούνται οι  Δημότες ή/και κάτοικοι  του Δήμου Πλατανιά ,    οι κύριες οικίες και οι οικοσκευές των οποίων επλήγησαν από τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα και τις έντονες βροχοπτώσεις που εκδηλώθηκαν την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου, όπως υποβάλλουν αίτηση (στην οποία να περιγράφονται οι ζημιές που έγιναν,  αποδεικνυόμενες και από συνημμένο φωτογραφικό υλικό ) έως την Παρασκευή 3/11/2017,  στα Δημοτικά καταστήματα του Δήμου, προκειμένου να διενεργηθούν  άμεσα αυτοψίες από την αρμόδια επιτροπή  και να καταγράφουν οι ζημιές που αφορούν τις οικίες τους, ώστε στη συνέχεια  να καταβληθούν σχετικές οικονομικές ενισχύσεις- αποζημιώσεις στους δικαιούχους .

Τελ. ενημέρωση 31/10/2017

Λειτουργία Γραφείου Δημοτικής Κατάστασης Δήμου Πλατανιά

          Από τον  Δήμο Πλατανιά γνωστοποιείται   ότι το Γραφείο Δημοτικής Κατάστασης και το Ληξιαρχείο της  Δημοτικής Ενότητας Πλατανιά, δεν θα λειτουργεί  στις 1-11-2017 ημέρα Τετάρτη και  2-11-2017 ημέρα Πέμπτη, λόγω της εκπαίδευσης του προσωπικού στο πρόγραμμα “Μητρώο Πολιτών”.

Τελ. ενημέρωση 30/10/2017

Δράσεις Δικτύωσης Του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Πλατανιά Με Τη Σχολική Κοινότητα

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Πλατανιά, στο πλαίσιο των δράσεων δικτύωσης του με τη σχολική κοινότητα, πραγματοποίησε το προηγούμενο διάστημα σειρά ενημερωτικών επαφών και συναντήσεων με το εκπαιδευτικό προσωπικό και με εκπροσώπους των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων

Τελ. ενημέρωση 25/10/2017

Ξεκίνησε Τη Λειτουργία Του Το Κοινωνικό Φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών Στο Δήμο Πλατανιά Για Το Εκπαιδευτικό Έτος 2017-18

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Δήμος Πλατανιά με τη συνεργασία του Συλλόγου Καθηγητών Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών “Palso” Ν. Χανίων υλοποιούν το θεσμό του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Ξένων Γλωσσών. Για το εκπαιδευτικό έτος 2017-2018, ο αριθμός των ωφελούμενων μαθητών στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Πλατανιά θα ανέλθει σε 11 μαθητές.

Τελ. ενημέρωση 23/10/2017

Ακύρωση Σεμιναρίου Κέντρου Κοινότητας

Από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Πλατανιά ανακοινώνεται η ακύρωση - λόγω τεχνικών ζητημάτων - του σεμιναρίου συμβουλευτικής υποστήριξης γονέων/οικογενειών υπό τον τίτλο «Εργαστήριο του Αποτελεσματικού Γονέα». Για τις δράσεις συμβουλευτικής υποστήριξης του Κέντρου Κοινότητας θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

Τελ. ενημέρωση 23/10/2017

Το Σουηδικό κανάλι «KANAL 5» στο Δήμο Πλατανιά για γυρίσματα της δημοφιλούς τηλεοπτικής εκπομπής «SUPERSTARS»

Στις 24 Οκτωβρίου 2017, η Σουηδική εταιρεία παραγωγής ITV STUDIOS SWEDEN AB, για λογαριασμό του Σουηδικού καναλιού «KANAL 5» (www.dplay.se/kanal5 ), θα βρίσκεται στο Δήμο Πλατανιά προκειμένου να πραγματοποιήσει τηλεοπτικά γυρίσματα της δημοφιλούς τηλεοπτικής εκπομπής «SUPERSTARS» (www.dplay.se/superstars ), για την προβολή της σεζόν 2018 στην Σουηδία. Το τηλεοπτικό συνεργείο στο σύνολό του θα απαρτίζεται περίπου από 50-60 άτομα, συμπεριλαμβανομένου των Σουηδών αθλητών, παρουσιαστών και τεχνικού προσωπικού.

Τελ. ενημέρωση 16/10/2017

Υπογραφή Σύμβασης Έργου ”Αναβάθμιση Υποδομών Σχολικής Μονάδας Γυμνασίου- Λυκείου Κολυμβαρίου” Δήμου Πλατανιά

Ο Δήμος Πλατανιά σας γνωρίζει ότι τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου  και ώρα 11:00π.μ.,στο Δημοτικό κατάστημα Αλικιανού, θα πραγματοποιηθεί η Υπογραφή της Σύμβασης από το Δήμαρχο κ. Ιωάννη Μαλανδράκη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας,  για το έργο «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ – ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΟΛΥΜΒΑΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ» συνολικού προϋπολογισμού 1.925.528,46 € το οποίο έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται από το Ε.Π.«ΚΡΗΤΗ 2014-2020»

Τελ. ενημέρωση 16/10/2017

Λειτουργία Γραφείου Δημοτικής Κατάστασης Δ.Πλατανιά

Από τον  Δήμο Πλατανιά γνωστοποιείται   ότι το Γραφείο Δημοτικής Κατάστασης και το Ληξιαρχείο της  Δημοτικής Ενότητας Πλατανιά, θα λειτουργεί κατά το μήνα Οκτώβριο, καθημερινά από 9:00  έως 13:00, λόγω της εκπαίδευσης του προσωπικού στο πρόγραμμα “Μητρώο Πολιτών”.  

Οι ενδιαφερόμενοι δημότες μας μπορούν να απευθύνονται στο ΚΕΠ του Δήμου Πλατανιά, για την άμεση παραλαβή  πιστοποιητικού γέννησης και οικογενειακής κατάστασης, τα οποία πιστοποιητικά  εκδίδονται μέσω Εθνικού Δημοτολογίου.

Τελ. ενημέρωση 16/10/2017

Υποβολή ενστάσεων

Σας γνωρίζουμε ότι κατόπιν αποστολής από τον ΕΛΓΑ Πινάκων Εκτίμησης Ζημιών Φυτικής Παραγωγής, οι παραγωγοί των Τ.Κ. Βρυσών, Ζουνακίου, Μανολιοπούλου, Γερανίου, Πλατανιά και Συριλίου που υπέβαλλαν δήλωση ζημιάς για τις καλλιέργειές τους στον ΕΛΓΑ λόγω της ανεμοθύελλας και της χιονόπτωσης που σημειώθηκαν στις 11/02/2017 & 8/01/2017 αντίστοιχα, μπορούν έως 20/10/2017 να υποβάλλουν τυχόν ενστάσεις τους στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ στο δημοτικό κατάστημα Πλατανιά, στο Γεράνι.

Τελ. ενημέρωση 11/10/2017

Βραβείο Για Το Δήμο Πλατανιά Στο Διαγωνισμό Καινοτομίας “BEST CITY AWARDS 2017”: Για Την Ηλεκτρονική Εφαρμογή Υποβολής Αιτήσεων Του Κοινωνικού Παντοπωλείου

Το Ασημένιο (Silver) Βραβείο στο διαγωνισμό των Best City Awards που αφορούσε τις ελληνικές πόλεις που προωθούν την καινοτομία, έλαβε ο Δήμος Πλατανιά ο οποίος διακρίθηκε στην ενότητα «Βιώσιμη Πόλη» (Liveable City) και ειδικότερα στην Κατηγορία «ΤΠΕ & Διακυβέρνηση» για το έργο του «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΛΑΤΑΝΙΑ (platanias.aitiseispoliton.gr)».

Τελ. ενημέρωση 09/10/2017

Στην Αθήνα ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης: στις 5-6 Οκτωβρίου 2017

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης θα βρίσκεται την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017 στην Αθήνα προκειμένου να παραστεί στην τελετή απονομής βραβείων του διαγωνισμού διοικητικής καινοτομίας Best City Awards στον οποίο ο και Δήμος Πλατανιά διακρίθηκε, λαμβάνοντας σχετικό βραβείο.

Τελ. ενημέρωση 05/10/2017

“VISIT PLATANIAS” Νέα σελίδα τουριστικής προβολής στο Facebook από το Δήμο Πλατανιά

Στο πλαίσιο της στρατηγικής του για αξιοποίηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και ενίσχυσης του δίαυλου επικοινωνίας και διάδρασης με τους επισκέπτες – και όχι μόνο – του τόπου, ο Δήμος Πλατανιά προχώρησε στη δημιουργία μιας νέας σελίδας στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης Facebook με θέμα την τουριστική προβολή και πληροφόρηση του Δήμου με τίτλο “VISIT PLATANIAS” (www.facebook.com/visitplatanias).

Τελ. ενημέρωση 04/10/2017

Κινηματογράφηση Ιαπωνικού Τηλεοπτικού Σταθμού Στο Δήμο Πλατανιά Και Στην Μνημειακή Ελιά Των Βουβών

Συνεργείο του δημοφιλούς ιαπωνικού τηλεοπτικού σταθμού TV Man Union, πρόκειται να επισκεφθεί στις 23 Οκτωβρίου 2017 το Δήμο Πλατανιά, με σκοπό να πραγματοποιήσει επίγειες λήψεις στην τκ κοινότητα Βουβών και ιδιαίτερα στο Μνημειακό δένδρο της Ελιάς των Βουβών, στο πλαίσιο παραγωγής ντοκιμαντέρ πολιτιστικού περιεχομένου με τίτλο “Discovery of the World's Mysteries”.

Τελ. ενημέρωση 03/10/2017

Συνεργασία Δήμου Πλατανιά με ΚΑΠΕ για θέματα εξοικονόμησης ενέργειας

Στο πλαίσιο των συνεργειών που επιδιώκει ο Δήμος Πλατανιά για την υλοποίηση του στρατηγικού του σχεδιασμού σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας, ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μαλανδράκης είχε το προηγούμενο διάστημα συνάντηση στο δημαρχείο Πλατανιά με τον Πρόεδρο του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) κ. Βασίλειο Τσολακίδη και τον Γενικό Δ/ντη του ΚΑΠΕ κ. Βασίλη Κίλια.

Τελ. ενημέρωση 02/10/2017

Διανομή Φρούτων απο τον Δήμο Πλατανιά

Ο Δήμος Πλατανιά  παρέλαβε, από Μεμονωμένους  Παραγωγούς  , με έδρα:  τον Τύρναβο και την Ανάβρα Αγιάς Λάρισσας,  11.655 κιλά (ΡΟΔΑΚΙΝΑ & ΝΕΚΤΑΡΙΝΙΑ) και 8.117 κιλά ΜΗΛΑ, αντίστοιχα, μέσω του προγράμματος αποσυρόμενων  προϊόντων,  κανονισμών (ΕΚ) 543/2011, 1308/2013,  1031/14, 1369/15, 921/2016, 1165/2017 αποκλειστικά και μόνο για την δωρεά διανομή, από τον δικαιούχο φορέα παραλαβής.

Τελ. ενημέρωση 29/09/2017

Συνέντευξη Τύπου στο Δήμο Πλατανιά

Tην Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 12.00μ.μ θα παραχωρηθεί συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο Πλατανιά στο Γεράνι, για τα παρακάτω θέματα: Για το 7ου  Φεστιβάλ του Δήμου Πλατανιά  «Γη Πολιτισμός Τουρισμός»

Τελ. ενημέρωση 22/09/2017

Συνδέσεις

 • (147)
 • Life_Agroclima (142)
 • (141)
 • (140)
 • (46)
 • (108)
 • (138)
 • (146)
 • (80)
 • (75)
 • (139)
 • (62)
 • (125)
 • (124)